Elektrik Panolarının Bakımı Nasıl Olmalı?

Geri dön
Elektrik Panolarının Bakımı Nasıl Olmalı?

Elektrik Panolarının Bakımı Nasıl Olmalı?


Sektörde tecrübeli firmaların projelendirmesi ile uygulanan elektrik panolarının uzun süre kullanılabilmesi için gereken tek şey düzenli olarak bakımlarının yapılmasıdır. Elektrik panolarının bakımlarının düzenli yapılması ile birlikte arıza yaşanma ihtimali en düşük düzeye indirilmektedir.


İş güvenliğinin alınarak yapıldığı elektrik panolarının bakımına öncelikle elektrik enerjisi kesilerek başlanır. Sonrasında ana giriş şalter değerleri ve giriş gerilimi değerleri rapor olarak tutulur. Son teknoloji ile üretilen test cihazları ile tüm kontroller sağlanır. Gerekli kontrollerin yapılmasının sonrasında kimyasal temizleyiciler ile son bakım adımı tamamlanır.


Elektrik panolarının bakımı esnasında bir problem ile karşılaşıldığında tecrübeli mühendis çalışanlar çözüm üretmiş olacaktır. Fakat bakım öncesinde veya sonrasında fark edilen arıza durumunda bir müdahale yapılmamalı ve elektrik panolarının servisi ile iletişime geçilmelidir. Elektrik panolarına, uzman olmayan hiçbir çalışan tarafından müdahale edilmemelidir.


Kurulum ve bakım esnasında elektrik panolarını inceleyen teknisyenler ve mühendisler gerekli görülen parçaları değiştirmekte ve sorun yaşanmaması için gerekli tüm çalışmaları yapmaktadır. Aksi takdirde eskimediği ve yıpranmadığı müddetçe panodan bir parça değişimi yapılmamalıdır.